.

Gebelik Hesaplama

Gebelik haftası hesaplama aracı mı arıyorsunuz? Bu sayfayı kullanarak gebe kalma veya son adet başlangıç tarihinize göre gebelik hesaplama yaparak doğuma kalan gün, tahmini doğum zamanı ve bebeğin burcu gibi pek çok bilgiye anında ulaşabilirsiniz. 
HESAPLAMA TÜRÜ
:
GÜN
:
AY
:
YIL
:

Gebelik Nedir?

Gebelik, bir bebeğin anne rahminde büyüdüğü ve perinatal dönem olarak da bilinen zaman dilimini tanımlamak için kullanılan ifadedir. Çoğu durumda, hamilelik, son adet döneminin sonundan doğum zamanına kadar ölçüldüğü üzere yaklaşık 40 hafta sürer. Sağlık uzmanları tarafından hamileliğin üç aşamasını tanımlamak için “Trimesterler” terimi kullanılır.

Hafta Hafta Gebelik

Hamilelik sırasında haftalar hem siz hem de doğmamış çocuğunuz için tıbbi kilometre taşları içeren üç trimestere ayrılır.

  1. İlk üç aylık dönem (1 ila 12. haftalar): İlk üç aylık dönemde, bebek hızlı bir şekilde gelişir. Fetusun beyni, omuriliği ve organları hamileliğin ilk üç ayında büyümeye başlar. Ayrıca bebeğin kalbi bu dönemde atmaya başlayacaktır. Bir kadının hamileliğinin ilk üç ayında düşük yapma riski diğer dönemlere göre daha fazladır.
  2. İkinci üç aylık dönem (13 ila 27. haftalar): Hamileliğin ikinci üç aylık döneminde, sağlık uzmanınız büyüyen bebeğinizi değerlendirmek için büyük olasılıkla bir anatomi tarama ultrasonu yapacaktır. Bu muayene, fetüsün iç organlarını gelişimsel sorun belirtileri açısından inceler. Bebeğinizin cinsiyetini doğmadan önce bilmek istiyorsanız, bu ultrasondan cinsiyet de öğrenilebilir. Bu noktada büyük olasılıkla bebeğinizin tekmelerini, yumruklarını ve rahminizin içinde hareket ettiğini hissetmeye başlayacaksınız.
  3. Üçüncü üç aylık dönem (28 ila 40. haftalar): Bu dönemde kilo artışınızın hızlanması ve daha fazla yorulmanız olasıdır. Çocuğunuz artık ışığı algılayabilir ve gözlerini kendi kendine açıp kapatabilir. İskeleti gelişmeye devam eder. Doğum yaklaştıkça, ayaklarınızda şişmenin yanı sıra pelvik ağrınız olabilir. Erken doğum kasılmaları doğumdan önceki haftalarda oluşmaya başlayabilir.

Doğum Tarihi ve Gebelik Haftası Hesaplama Nasıl Yapılır?

Tahmini doğum tarihinizi ve gebeliğinizin kaçıncı haftasında olduğunuzu belirlemenin iki temel yolu vardır. Bunlar son adet döngüsünün ilk günü ve gebe kalma tarihidir. Bu iki temel yöntemi kullanarak Gebelik Hesaplama Aracı’mızdan kolaylıkla gebeliğinizin durumunu öğrenebilirsiniz.

Son Adet Döneminin İlk Gününü Kullanarak Hesaplama

Son adet döngünüzün ilk günü, çoğu sağlık uzmanı tarafından bir bebeğin doğum tarihini tahmin etmek için sıklıkla kullanılır. Gebeliklerin çoğu 40 hafta sürdüğü için son adet döneminizin ilk gününe 40 hafta eklenerek, tahmini bir doğum tarihi belirlenebilir. Ancak, bunun yalnızca tahmini bir tarih olduğunu ve bebeğiniz için kesin bir tarih olmadığını unutmayın. Yeni doğan bebeklerin sadece %4'ü doğum tarihlerinin tahmin edildiği günde doğar. Gebelik Hesapla Aracı’nda “Son Adet Başlangıç Tarihi ile” seçeneğini seçerek ve gün ay yıl bilgilerini girerek hesaplamayı kolaylıkla yapabilirsiniz.

Gebe Kalma Tarihini Kullanarak Hesaplama

Tam olarak ne zaman hamile kaldığınızı biliyorsanız- örneğin, bir yumurtlama tahmin kiti kullanıyorsanız veya yumurtlama belirtilerinizi takip ediyorsanız- bu bilgiyi, hamileliğinizin son tarihini belirlemek için kullanabilirsiniz. Gebelik Hesapla Aracı’nda “Gebe Kalma Tarihi ile” seçeneğini seçerek ve gün ay yıl bilgilerini girerek hesaplamayı kolaylıkla yapabilirsiniz.

BENZER HESAPLAMA ARAÇLARI
BMI olarak da bilinen VKI hesaplama aracı ile vücut kitle endeksinizi en doğru ve kolay şekilde öğrenebilirsiniz. BMI hesaplama aracımız Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerini esas alınır.
Sayfamızdaki kalori hesaplama aracı ile kilo verme sürecinizi en sağlıklı şekilde yönetmek için gerekli olan bilgilere ulaşabilirsiniz.
Adet (regl) nedir belirtileri nelerdir, adet günü hesaplama nasıl yapılır, kaç gün sürer, adet gecikmesi neden olur, adet olmak için ne yapılmalı? Adet günü hesaplama aracı ile adetinizin hangi günde başlayacağını öğrenebilir ve sağlıklı bir süreç yaşayabilirsiniz.